top of page

Lär känna Great Leaders ledarskaps-PT's

Petra Brohäll

GreatLeadersWaveWhite.png

Vill du ha en första kostnadsfri konsultation?

Berätta för oss om dig själv!

Jag är 38 år och bor i Stockholm (Kungsholmen) med min familj. Jag är uppvuxen på landsbygden och älskar naturen, kanske primärt att plocka svamp i skogen eller att gå ut och jaga! På min fritid tycker jag också om att spendera tid "på livets goda saker" - kultur, god mat, musik, vin och (när det är möjligt) löpning.

Jag har en kandidatexamen i både retorik och socialpsykologi och jag har arbetat i utbildningsbranschen i över 10 år (som kommunikations-, marknads- och affärsområdeschef). Men ju mer kunskap jag fick inom ledarskapsområdet, desto mer insåg jag att jag ville jobba med det på heltid!

Hur skulle du beskriva din erfarenhet av ledarskap?

Jag har alltid fascinerats av ledarskap, oavsett om det varit som lagkapten i fotbollslaget eller som körledare på universitetet. Jag gillar att arbeta med människor och har alltid varit väldigt intresserad av de mekanismer som får individer, team och grupper att arbeta bättre och mer effektivt tillsammans.

Under de senaste 10 åren har jag arbetat med olika typer av ledarskap. Innan jag började på Great Leaders ledde jag ett kommunikationsteam (12 personer) som verkligen utvecklade mina ledaregenskaper.

Jag har hanterat många utmanande situationer men också de mer förtjusande delarna av att följa någons utvecklingsresa. Att arbeta praktiskt med ledarskap har verkligen hjälpt mig att förstå komplexiteten i det.

Idag är jag Partner och Ledarskapskonsult på Great Leaders. Jag håller i föreläsningar och utbildningar, jag faciliterar workshops och jag coachar ledare som ledarskaps-PT.

Vad är "Great Leadership" för dig?

En bra ledare är någon som ser potentialen i alla och som får en kick av att hjälpa andra människor att utvecklas och växa!

 

En bra ledare är modig och vågar delegera både ansvar, mandat och viktiga uppgifter till andra. Bra ledare skapar inte följare, utan andra ledare.

Sist men inte minst är en bra ledare någon som aldrig ser sig själv som färdiglärd, utan alltid tar chansen att utvecklas!

Vilka är fördelarna med att ha en ledarskaps-PT?

Jag tycker att ledare borde skaffa en PT av samma skäl som att folk skaffar en personlig tränare på gymmet: för att få den där extra pushen från någon som har erfarenheten och kunskapen inom området och därför kan gå djupare för att hjälpa till att maximera din personliga kapacitet.

Ibland är det lättare för någon "utifrån" att hjälpa till att se saker tydligare och utan påverkan.

Vad kan man förvänta sig av dig som PT?
Vilka är dina styrkor? Vilket värde kommer du att addera?

För mig viktigt att förstå ledarens sammanhang (arbetsmiljö, roll, företag, mål etcetera) men också ledarens utmaningar och ambitioner. Var har ledaren sina styrkor och utvecklingsområden? När jag upplever att jag förstår nuläget är det lättare för mig att stödja ledaren till önskat läge.

Vi använder analysverktyg som vi tagit fram med våra forskare, som hjälper till att vidga perspektiven in i ledarens dagliga arbete. Jag ser det verkligen som ett teamwork där ledaren och jag samarbetar. Ju mer ärlighet och förtroende vi bygger mellan oss, desto mer kraftfulla insikter och resultat kan vi få ut av denna process tillsammans.

Vill du ha en första kostnadsfri konsultation?

bottom of page