top of page

Lär känna de personliga ledarskapstränarna

Mikael Jonsson

GreatLeadersWaveWhite.png

Vill du ha en första kostnadsfri konsultation?

Berätta för oss om dig själv!

Tillsammans med min familj tillbringar jag mycket tid i Jämtland, i vårt fritidshus på fjället. Skidåkning, vandring eller en lugn stund framför en brasa - det är några av livets höjdpunkter. Sport i allmänhet och fotboll i synnerhet är också stora delar av mitt liv.

Jag har tillbringat hela min yrkeskarriär inom IT-branschen. Förutom två år i London har jag jobbat i Stockholm. Inledningsvis som konsult och sedan 2005 som chef för olika typer av verksamheter.

Hur skulle du beskriva din erfarenhet av ledarskap?

När jag växte upp tänkte jag aldrig på mig själv som en ledare men när jag ser tillbaka kan jag se att tecknen var uppenbara! När jag spelade fotboll var jag lagkapten i alla lag som jag spelade i. Jag har också varit tränare för ett innebandy-ungdomslag i nästan 10 år.

Yrkesmässigt har jag varit ledare i mer än 15 år. Att leda människor, team och företag är vad jag gör. Jag har alltid varit involverad i ledarskapsutveckling och jag har även erfarenhet av ledarskapsutbildning.

Vad är "Great Leadership" för dig?

Bra ledarskap är inte en stil eller ett perspektiv. Ett riktigt bra ledarskap är förmågan att anpassa dina handlingar och din kommunikation efter situationen, sammanhanget och människorna. Ledarskap är en färdighet och kan alltid utvecklas och förbättras.

Ett bra ledarskap bygger alltid på drivkraften och ambitionen att skapa förutsättningar för andra att utvecklas och prestera över tid. Bra ledare är osjälviska och åtar sig rollen med ambitionen att hjälpa. Men ett verkligt bra ledarskap kräver förtroendefulla relationer.

Vilka är fördelarna med att ha en personlig ledarskapstränare?

Som med allt lärande finns det ett gap mellan teori och praktik. Det är här en PT verkligen tillför mervärde. Med en ledarskaps-PT får du stöd och användbara tips om hur du kan omvandla din nya kunskap till praktik.

Du kommer också att få möjlighet att utvärdera dina handlingar och ytterligare förbättra ditt ledarskap.

Vad kan man förvänta sig av dig som PT?
Vilka är dina styrkor? Vilket värde kommer du att addera?

Jag brinner för ledarskap; effekten av prestation och välbefinnande för alla som upplever ett bra ledarskap kan inte överskattas. Som PT kommer jag att bidra med min erfarenhet från år av att leda och utveckla och stötta andra ledare.
Jag är hands on, dvs. jag fokuserar på konkreta handlingar, praktiska delar och själva interaktionen mellan människor.

Du kan förvänta dig att bli utmanad; både vad gäller olika perspektiv men också att hantera situationer på nya sätt. Retorik, förmågan att lyssna och kommunikation är mina främsta styrkor, kombinerat med +10 års erfarenhet från att arbeta med Great Leaders, deras verktyg och förhållningssätt till ledarskap.

Vill du ha en första kostnadsfri konsultation?

bottom of page