top of page

Lär känna de personliga ledarskapstränarna

Jenny Österlund

GreatLeadersWaveWhite.png

Vill du ha en första kostnadsfri konsultation?

Berätta för oss om dig själv!

Jag är en nyfiken out-of-the-box-tänkare som tror på kraften i att göra gott. Jag bor i Umeå med min man och våra två barn. Jag gillar att vara ute i naturen och jobba med något projekt i min trädgård eller ta en promenad i skogen.

Jag har tidigare grundat och drivit eget inom byggsektorn och arbetat inom IT-sektorn som projektledare, agil coach och affärsutvecklare.

Efter sju år i spelbranschen har jag äntligen hittat min plats. För närvarande driver jag en startup och tidigare jobbat som studiochef på Paradox Interactive.

Vad har du för erfarenhet av ledarskap?

Det började tidigt! Vid tolv års ålder började jag träna mitt första basketlag. Mitt ledarskap inom idrotten var där jag först upplevde kraften i bra ledarskap och en stark gemensam vision.

Sedan dess har jag varit personalchef, teamledare och företagsledare. Även om alla roller har haft sina olika utmaningar handlar det alltid om ledarskapet för att få det att fungera och för att få medarbetarna att trivas.

Vad är "Great Leadership" för dig?

För mig är en bra ledare någon som inspirerar och gör det möjligt för människor att nå sin fulla potential.


Jag tror att bra ledarskap kräver ett stort mod. Du måste vara modig nog att stå upp för det du tror på, de beslut du fattar och vad som är bäst för ditt team.

För att vara en bra ledare för både dig själv och andra tror jag att det första steget är att lära känna dig själv, både som person och som ledare - att förstå vad som motiverar dig, vilka dina styrkor du har och vilka svagheter du behöver jobba med. Viktigast är kanske att förstå varför du vill bli ledare och vad du vill åstadkomma.

Vilka är fördelarna med att ha en personlig ledarskapstränare?

Efter att ha haft möjligheten att själv ha en bra PT som skapat mycket värde kan jag verkligen rekommendera det. Det är bra för att generellt få nya perspektiv och utmana dina egna sanningars sätt att göra saker på. Det är också riktigt bra att ha någon som hjälper dig med specifika uppgifter som till exempel en viktig rekrytering eller en organisationsförändring.

Det största värdet är inte att ha någon som säger åt dig vad du ska göra, utan snarare någon som ifrågasätter dig och hjälper dig att tänka till en extra gång när du ska ta dig an nya utmaningar. I slutändan är ditt ledarskap upp till dig, men en PT kan hjälpa dig att få klarhet i vad som är viktigt för dig i den givna situationen.

Vad kan man förvänta sig av dig som PT?
vilka är dina styrkor? Vilket värde kommer du att addera?

Ett positivt emotionellt ledarskap är min kopp te. Mitt ledarskap är människofokuserat och inspirerat av neurovetenskap och mänskliga beteendemönster. Några av mina styrkor är kommunikation; bygga effektiva team; kulturbyggande och organisationsstruktur. Mitt mål när jag arbetar med någon är att hjälpa dem att lyckas i sin roll, växa som ledare och person och såklart att uppleva glädjen av att vara ledare!

När du arbetar med mig kan du förvänta dig någon som är genuint intresserad av dig och dina ledarskapsutmaningar, men du kan också förvänta dig ett skräddarsytt stöd som hjälper dig att möte dina unika utmaningar och hjälper dig ur din trygghetszon. Jag investerar mycket energi och ansträngning i processen och i gengäld förväntar jag mig att du gör detsamma.

Det kommer att bli hårt arbete men det kommer också att bli väldigt roligt!

Vill du ha en första kostnadsfri konsultation?

bottom of page