top of page
Search
  • Writer's pictureGreat Leaders

Tre snabba frågor om Great Leaders ledarskapsträning

Updated: May 25, 2022
NAMN: ​Alexandra Rolf

FÖRETAG: Lärandegruppen

ROLL: Kommunikatör med fokus på verksamhetsutveckling

UTBILDNING: Ledarskapsträning 10 v – 2020Hej Alexandra! Du gick vår ledarskapsutbildning förra året och vi vill därför ställa tre snabba frågor om din upplevelse!

Kör på!Varför valde du att gå den här utbildningen?

Jag har en roll där jag inte är formell chef men där jag förväntas leda kollegor i projekt och utvecklingsarbete inom mitt ansvarsområde. Med andra ord är ledarskap viktigt för mig och jag gick kursen för att få nya verktyg att använda mig av i mitt uppdrag. Sen tycker jag generellt att kompetensutveckling är ett bra sätt att få nya perspektiv och ny energi till utmaningar som man stöter på.Beskriv din upplevelse av utbildningen och upplägget!

Jag har, precis som många andra, deltagit under olika kompetensutvecklingskurser som är fokuserade till en eller ett par dagar. Visst är det kul att få ett break från vardagen, träffa lite nytt folk och så brukar ju utbudet av fika vara fantastiskt! Men sen kommer man tillbaka till vardagen och har svårt att applicera det man lärde sig under kursen i sitt dagliga arbete. Exemplen på kursen stämmer ju inte riktigt överens med ens egen arbetssituation och sen finns det ju sällan tid för reflektion efter en sådan kurs, då är det ju en massa möten och jobb som man måste ta tag i och kanske ge lite extra till och med, man har ju redan varit borta en eller ett par dagar(!). Vips så har tre månader gått och man minns inte riktigt vad det var man lärde sig…


Att istället få ta del av en kurs som sträcker sig över en längre period har skapat helt andra förutsättningar för att kunna ta med sig lärdomarna in i sitt dagliga arbete. Tiden i kombination med att uppgifterna gått ut på att applicera olika saker på sin egen situation och kanske också främst att reflektion har varit en stående punkt i själva upplägget gör att jag vill rekommendera kursen varmt. Är övertygad om att alla vi som gått den fått med oss en massa verktyg och inspiration. Och gott fika gick ju bra att fixa på egen hand!


Och slutligen, vilka är dina tre största take-aways från utbildningen?

En sak jag kommer att ta med mig är att jag inte kan motivera andra, utan att de måste motivera sig själva! Det här blir en viktig nyckel i min roll på jobbet. Istället för att försöka att motivera folk på de sätt som jag tror funkar kan jag nu sprida den kunskap jag fått och istället be andra reflektera över vad som motiverar dem och sen försöka facilitera dem.


Det andra medtaget är vikten av reflektion. Det är lätt att fastna i görandet, under den här kursen gick jag verkligen upp ögonen för hur avgörande reflektionen är för att faktiskt kunna förbättra görandet och kanske framförallt se till att göra rätt saker.


Min tredje take-away är värdet av att ha en plan kring hur ens nya kunskaper ska delas med kollegor. Plötsligt blir det enklare att prata om gemensamma utmaningar när man gör det utifrån ett kursinnehåll!Tack för detta, Alexandra!

Tack själv!Information om höstens utbildningsstart hittar du nedan:
Online Ledarskapsträning med PT
.pdf
Download PDF • 1.43MBComments


bottom of page